TOHUMCULUK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI (AKTİF)
Bu programda, uygulamalı olarak kaliteli tohum yetiştirme teknikleri, tohum işleme teknikleri, tohum depolama ve pazarlama hususunda Ceylanpınar Tarım İşletmesi başta olmak üzere sektörde aranılan kalifiye elemanların yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Program mezunları; tohum firmalarında, pazarlama, tarımsal üretimi gerçekleştiren büyük orta ve küçük ölçekli işletmelerde ara teknik eleman, ara kademe yöneticisi veya idari teknik personel olarak çalışmaktadır.
Mezunlar çalıştıkları işletmelerde tohum firması ile çiftçiler arasında iletişim sağlanması, mevcut tohumların çiftçilere ulaştırılması gibi işlerin plana uygun yürütülmesi, kontrol edilmesi, stok kontrol, vb. sorumlulukları yerine getirmektedir. Çalışma alanları, tohum firmaları ve tohum pazarlayan işletmeler ile tarımsal üretimi gerçekleştiren işletmeler ile ilgili kamu kuruluşlarıdır. Sektör olarak, tohumculuk imalat ve pazarlama sektörü, gıda sektörü, tarımsal üretim sektörü ve tarım ürünlerinin işlenmesi sektöründe çalışabilir. Dört yarıyıl sonunda programımızdan mezun olan öğrenciler, tohumculuk konusunda ön lisans derecesi almaya hak kazanarak
''Tohumculuk Meslek Elemanı'' ünvanı kazanırlar.
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
CEYLANPINAR TARIM MESLEK YÜKSEKOKULU
TOHUMCULUK TEKNOLOJİSİ PROGRAMI BOLOGNA DERS MÜFREDATI VE İÇERİKLERİ
DÖNEMLERE GÖRE KREDİ/AKTS ÇİZELGESİ |
Akademik Birim |
Ceylanpınar Tarım MYO |
Bölüm/Anabilim Dalı |
Bitkisel ve Hayvansal Üretim |
Bilim Dalı/Program |
Tohumculuk Teknolojisi |
- YARIYIL
|
Dersin Kodu |
Zorunlu Seçmeli |
Dersin Adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
|
Z |
Tarla Bitkileri Tarımı |
2 |
2 |
3 |
3 |
|
Z |
Toprak Bilgisi |
2 |
2 |
3 |
4 |
|
Z |
Genetik ve Islah |
3 |
0 |
3 |
3 |
|
Z |
Tarımsal Ekoloji |
2 |
0 |
2 |
4 |
|
Z |
Türk Dili-I |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
Z |
Yabancı Dil-I |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
Z |
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-I |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
Z |
Tohum Bilimi ve Teknolojisi |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
*S |
Genel Matematik |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
*S |
Tarımsal Yayım ve Haberlerşme |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
*S |
Davranış Bilimleri ve Halkla İlişkiler |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
*S |
Beden Eğitimi I |
0 |
2 |
1 |
2 |
|
*S |
İstatistik |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
*S |
Şifalı Bitkiler |
2 |
0 |
2 |
2 |
TOPLAM |
25 |
4 |
27 |
30 |
*Bu kapsamda toplam 8 AKTS olacak şekilde seçmeli ders seçimi yapılmalıdır |
|
|
|
|
- YARIYIL
|
Dersin Kodu |
Zorunlu Seçmeli |
Dersin Adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
|
Z |
Bahçe Bitkileri Tarımı |
1 |
2 |
2 |
3 |
|
Z |
Bitki Besleme ve Gübreleme |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
Z |
Tarım Alet ve Makineleri |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
Z |
Türk Dili-II |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
Z |
Yabancı Dil-II |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
Z |
Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi-II |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
Z |
Bitki Gen Kaynakları ve Korunması |
2 |
0 |
2 |
4 |
|
Z |
Tohumluk Tescil ve Sertifikasyonu |
2 |
0 |
2 |
3 |
|
*S |
Tarımsal Yapılar ve Sulama |
1 |
2 |
2 |
4 |
|
*S |
Tarımsal Kuruluşlar ve Organizasyonlar |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
*S |
İş Sağlığı ve Güvenliği |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
*S |
Beden Eğitimi II |
0 |
2 |
1 |
2 |
TOPLAM |
19 |
4 |
19 |
30 |
*Bu kapsamda toplam 8 AKTS olacak şekilde seçmeli ders seçimi yapılmalıdır |
|
|
|
|
- YARIYIL
|
Dersin Kodu |
Zorunlu Seçmeli |
Dersin Adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
|
Z |
Temel Bilgi Teknolojileri |
1 |
2 |
2 |
2 |
|
Z |
Sebze Bitkilerinde Tohum Üretimi |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
Z |
Tahıllarda Tohum Üretimi |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
Z |
Yemeklik Tane Baklagiller Tohum Üretimi |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
Z |
Tıbbi Bitkiler Tohum Üretimi |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
Z |
Organik Tarım |
2 |
2 |
3 |
4 |
|
*S |
Tarımsal İşletmelerin Analiz ve Planlanması |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
*S |
Tarımsal Pazarlama ve Kooperatifçilik |
2 |
0 |
2 |
4 |
|
*S |
Girişimcilik |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
*S |
Bitki Koruma |
2 |
0 |
2 |
4 |
TOPLAM |
21 |
4 |
23 |
30 |
*Bu kapsamda toplam 8 AKTS olacak şekilde seçmeli ders seçimi yapılmalıdır |
|
|
|
|
IV. YARIYIL |
Dersin Kodu |
Zorunlu Seçmeli |
Dersin Adı |
T |
U |
Kredi |
AKTS |
|
Z |
Bitki Fizyolojisi |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
Z |
Endüstri Bitkileri Tohum Üretimi |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
Z |
Yem Bitkileri Tohum Üretimi |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
Z |
Tohumluk İşleme ve Depolama |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
Z |
Tohumlarda Kalite Kontrol Kriterleri |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
Z |
Staj |
0 |
2 |
1 |
6 |
|
*S |
Tarımsal Proje Hazırlama Tekniği |
2 |
0 |
2 |
2 |
|
*S |
Uluslararası Tarım Ticareti |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
*S |
Hayvan Besleme |
3 |
0 |
3 |
4 |
|
*S |
Tarımsal Kredi ve Finansman |
2 |
0 |
2 |
2 |
TOPLAM |
19 |
2 |
20 |
30 |
*Bu kapsamda toplam 8 AKTS olacak şekilde seçmeli ders seçimi yapılmalıdır |
|
|
|
|
|